Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Καρχιμάκης Μιχάλης - Μονή Τοπλού - Κάβο Σίδερο

Έφτιαξε καινούργιο site ο Μιχάλης Καρχιμάκης και είπα να το επισκεφθώ για να δω πως είναι. Τι λογικότερο παρά να δω ερωτήσεις που κατά καιρούς έχει καταθέσει. Μου ήρθε η ιδέα να ψάξω για την λέξη "Τοπλού", αλλά δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Ετσι έψαξα με διάφορους άλλους τρόπους και πέτυχα μερικά αποτελέσματα. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης δεν αφαίρεσε όλες τις αναφορές του, αλλά τις αλλοίωσε.

22.02.06 - ΕΡΩΤΗΣΗ Για τους κ.κ. Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης & Οικονομίας και Οικονομικών - Δεν υπάρχει καν ο τίτλος του θέματος μόνο ο αόριστος τίτλος.
22.02.06 - Με την υπ’ αριθμ. 6634/20-1-06 ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών ζητήσαμε διευκρινήσεις στο θέμα της αντιφατικής πολιτικής και της διγλωσσίας της Νέας Δημοκρατίας... Εδώ υπάρχει το θέμα, αλλά όχι ολόκληρο.
Η παραπάνω ερώτηση βρίσκεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ στο site του ΠΑΣΟΚ με ημερομηνία 23/1/2006. Ερώτηση Μιχάλη Καρχιμάκη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης. Θέμα: «Οι αντιφάσεις και η διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας υπονομεύουν την σημαντικότατη επένδυση βρετανικής εταιρίας για την πραγματοποίηση του Έργου στον Κάβο Σίδερο, τη δημιουργία του μεγαλύτερου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας στη Σητεία της Κρήτης».
Σημαντικά σημεία:

  • Για την πραγματοποίηση του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια, η βρετανική εταιρεία Minoan Group Plc, πρώην Loyalward, θα προχωρήσει σε ήπια αξιοποίηση έκτασης 25.000 περίπου στρεμμάτων.
  • Δεν συνιστά τεράστια ανευθυνότητα η δημιουργία ασάφειας και ανασφάλειας και τελικά η υπονόμευση ενός διεθνούς προβολής έργου, τόσο κρίσιμου για την τουριστική ανάπτυξη, από μία Κυβέρνηση που προεκλογικά εμφανιζόταν υπέρμαχος της οικονομικής ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών και της εν γένει ενίσχυσης του τουρισμού στη χώρα μας;

Αυτό που έκανε ήταν να αφαιρέσει τα περί "βρετανικής εταιρίας", "Κάβο Σίδερο" (η περιοχή που βρίσκεται η Μονή Τοπλού) και "Τοπλού" από τους τίτλους το θέμα ή ακόμα και από το περιεχόμενο, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός. Συγκρίνετε τα κείμενα για να καταλάβετε τι έχει κάνει.

Βρήκα ακόμα στο site του Καρχιμάκη ερωτήσεις για άλλα θέματα που εμπλέκουν και αυτό της Μονής Τοπλού.

14.03.06 - ΕΡΩΤΗΣΗ Για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού - ΘΕΜΑ: «Απουσιάζουν παντελώς τα πολιτιστικά μνημεία της Κρήτης από το Χάρτη της UNESCO για τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ, λόγω της ολιγωρίας των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας, αποκαλύπτοντας τη συστηματική αδιαφορία και υπονόμευση που επιφυλάσσει η Κυβέρνηση για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και ιδίως της Ανατολικής Κρήτης»
Σημαντικά σημεία:
  • Η Κυβερνητική διαχείριση του ζητήματος των μεγάλων τουριστικών αναπτυξιακών έργων στο Κάβο Σίδερο έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των τοπικών φορέων και των κατοίκων, που βλέπουν τις ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες της προηγούμενης Κυβέρνησης να απαξιώνονται με καταστροφικά αποτελέσματα για το μέλλον του νησιού.
  • Σκοπεύετε να συνεργαστείτε με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, και να υποστηρίξετε, έστω και με καθυστέρηση, το τουριστικό αναπτυξιακό έργο που ξεκίνησε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και που είναι κρίσιμο για την οικονομική ευημερία των κατοίκων του νησιού;

27.03.06 - ΕΡΩΤΗΣΗ Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών - Θέμα: «Το αλαζονικό και επιθετικό ύφος της απάντησής σας στα ερωτήματά μας για το έργο Κάβο Σίδερο φανερώνει την αμηχανία σας και την αδυναμία σας να δώσετε σαφείς απαντήσεις στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προσβάλει το θεσμό και επιβεβαιώνει την τακτική σας για αποσιώπηση της αλήθειας και αποφυγή των ευθυνών.»
Σημαντικά σημεία:
  • Με τις ερωτήσεις μας αυτές θίξαμε το ζήτημα της πορείας του ήδη δρομολογημένου από το ΠΑΣΟΚ έργου για τη δημιουργία του μεγαλύτερου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Σητείας της Κρήτης
  • Σας επισημαίνουμε ότι αντικείμενο των ερωτήσεων μας δεν ήταν να μας ενημερώσετε για νέα έργα, αλλά να μας αποσαφηνίσετε τις προθέσεις της Κυβέρνησης σας ως προς το ήδη δρομολογημένο από το ΠΑΣΟΚ έργο στο Κάβο Σίδερο.


30.03.06 - ΕΡΩΤΗΣΗ Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. ΘΕΜΑ: «Η πάγια τακτική της Κυβέρνησής σας για ¨πάγωμα¨ των χρηματοδοτήσεων άφησε απλήρωτους τους εργολάβους με αποτέλεσμα την υπονόμευση και τελικά τη διακοπή ενός ακόμα σημαντικού έργου στην Κρήτη, του Σταδίου Σητείας, που είχε δρομολογηθεί από την Κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ.»
Σημαντικά σημεία:
  • Πρόκειται για γενίκευση της υπονομευτικής πολιτικής της Κυβέρνησής σας για την ανάπτυξη της Κρήτης, όπως συνέβη και με το σημαντικότατο έργο Κάβο Σίδερο.


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης προσπαθεί σιγά σιγά να κρύψει την εμπλοκή στο θέμα και τις έντονες πιέσεις που ασκούσε στη σημερινή κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η επένδυση.
Αντίστοιχες ερωτήσεις είχε κάνει και επί ΠΑΣΟΚ και υποθέτω πως οι πιέσεις του μια και ήταν κυβερνητικός θα ήταν ακόμα ισχυρότερες.

Με λίγα λόγια τι συμπεράσματα βγάζει κανείς από τις ερωτήσεις του;
  • Με πρωτοβουλίες (ελπιδοφόρες τις αποκαλεί) των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δρομολογήθηκε η επένδυση και ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το υπονομεύει και το πολεμά.
  • Στόχος του ΠΑΣΟΚ και του Καρχιμάκη ήταν ολοκληρωμένα και πρόβλεπε ακόμα και τη χρηματοδότηση της αγγλικής εταιρίας με κοινοτικούς πόρους!!!
  • Το ΠΑΣΟΚ φέρει την πλήρη ευθύνη για το θέμα της Μονής Τοπλού, μια και πουθενά από τις τοποθετήσεις Καρχιμάκη δεν προκύπτει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συνέβαλε στην υλοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά το αντίθετο όπως λέει.

Ο Καρχιμάκης την πάτησε γιατί δεν ήξερε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε το θέμα και εκτέθηκε περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Τώρα προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη και τις ευθύνες του, αλλά είναι αργά πλέον. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέρει τεράστια ευθύνη.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο θέμα του Τοπλού και την ίδια ώρα ο ίδιος ως μέλος της εξεταστικής για το Βατοπέδι το παίζει αρχιερέας της κάθαρσης!!!! Για το Τοπλού;;; Κουβέντα. Γιατί τα ΜΜΕ δεν τον ρωτούν, αλλά παίζουν το παιχνίδι του;;;

Τέτοιους βουλευτές θέλει το ΠΑΣΟΚ;;; ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

ΥΓ:
Ευτυχώς που φτιάχνουν νέες φυλακές στο Λασίθι και θα μπορούν συγγενείς και φίλοι να κάνουν συχνά επισκέψεις στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάνουν και ωραία τατουάζ εκεί μέσα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα του πλησιάζει.