Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Το "press-gr" κύκλωμα εκβιαστών;

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης την προσαγωγή και σύλληψη(;) των ιδιοκτητών-συντακτών του blog "press-gr.blogspot.com" και στην κυριολεξία πέσαμε από τα σύννεφα.

Υπήρχαν πράγματι περιπτώσεις άρθρων (όχι απαραίτητα από τους ιδιοκτήτες του blog) που χωρίς το παραμικρό στοιχείο διέσυραν πρόσωπα. Υπήρχαν περιπτώσει ακραίες όπως αυτή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, όπου τα σχόλια είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και ήταν αδύνατο να τα χαρακτηρίσεις.
Υπήρχε μπορούμε να πούμε πλήρης ελευθερία στα γραφόμενα και στα σχόλια και ουσιαστικά καμία λογοκρισία, γεγονός που ήταν αποδεκτή, αλλά πολλές φορές αυτή καταπατούσε κάθε κανόνα ευπρέπειας και δεοντολογίας.

Αυτό όμως είναι σ' ένα βαθμό υποκειμενικό και άλλοι δεν ενοχλούνται...

Εκείνο που είναι απόλυτο είναι το αίτιο για το οποίο κατηγορούνται οι ιδιοκτήτες. Και αυτό είναι η εκβίαση. Αν πράγματι αυτό αποδειχθεί, τότε ακυρώνει κάθε τι άλλο που αυτό το Blog πρόσφερε στην κοινότητα. Πρώτα απ' όλα γιατί συκοφαντεί και διασύρει σε μια τεχνοφοβική κοινωνία όπως η Ελληνική την μπλογκόσφαιρα. Και φυσικά αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική από άλλη παλαιότερη με αφορμή σχετική καταγγελία του Λιακόπουλου (απαράδεκτο ένα περιπαικτικό blog να γίνεται στόχος).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το press-gr δεν είχε αυτό τον στόχο παρότι η πληροφόρηση για τα πρόσωπα (εκτός από αυτή που λαμβάνουμε από τα ΜΜΕ), συντείνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ελπίζουμε ότι ο τίτλος "...ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ..." να μην αποδειχθεί προφητικός.

Σίγουρα η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο, θα κρίνει και αν αποδειχθεί θα αποδώσει τις ανάλογες ποινές, που σε αυτό το ενδεχόμενο (όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση) θα πρέπει να είναι αυστηρές, ώστε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους οι επίδοξοι εκβιαστές τις συνέπειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: