Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Εσφαξε τον Μπαλτά ο Καρχιμάκης!

Περιγραφική του παρασκηνίου και των μεθοδεύσεων είναι η ανακοίνωση του Μανώλη Μπαλτά, μετά την οριστική του εκπαραθύρωση από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι:

Το σχέδιο, που εξυφάνθει και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με ελάχιστους τοπικούς ετερόφωτους και ετεροδημιούργητους «συντρόφους μου», επινόησε το εφεύρημα της δήθεν ανάγκης εκπροσώπησης της επαρχίας Οροπεδίου, χωρίς αυτό ποτέ να έχει τεθεί από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ της συγκεκριμένης περιοχής.

Έτσι ξεκίνησε το «κυνήγι» αναζήτησης υποψηφίου στο Οροπέδιο, ανεξαρτήτως προσόντων, κύρους, γνώσης, πολιτικής παιδείας και πάση θυσία. Ταυτόχρονα αναπτύχτηκε μια «υπόγεια» δυναμική «αρχών!» για την εκπροσώπηση των γυναικών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ειδικά στο Νομό Λασιθίου, ανεξάρτητα από κριτήρια πολιτικής ικανότητας, κοινωνικής προσφοράς, ανανέωσης, συμμετοχής στα κοινά, ευδιάκριτης επιστημονικής ή κοινωνικής δράσης ή έστω γεωγραφικής εκπροσώπησης.

Χθες 18/8/07 αυτό το προκατασκευασμένο σχέδιο, εκμεταλλευόμενο τις μεγάλες πολιτικές ταχύτητες της περιόδου που διανύουμε, κάνοντας χρήση υπογείων γραμμών σύνδεσης με πρόσωπα και πολιτικές, θεσμικά και αξιοκρατικά έκθετες, ολοκληρώθηκε!

Σε μια στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία που έχει στόχο τη διατήρηση αποπνικτικού πολιτικού ελέγχου στο Νομό Λασιθίου για μακρύ, μέλλοντα χρόνο (όπως νομίζουν ότι θα συμβεί), με όρους «συγγενοφιλίας», το εν λόγω σχέδιο κατάφερε να καταπνίξει την υποψηφιότητά μου. Γιατί αυτό ήταν η αποκλειστική και μοναδική επιδίωξη του σχεδίου, μήνες τώρα!
Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Τρόμαξε, κρύφτηκε και έσκαψε το δρόμο που θα επέτρεπε στους πολίτες να προβούν σε συγκρίσεις προσώπων, ικανότητας, πολιτικού ήθους και καινοτόμου πολιτικού λόγου, σκέψης και πράξης.

Επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που πρυτανεύει στην πολιτική αγωνία, λίγων ευτυχώς, πολιτικών προσώπων του χώρου μας. Ότι δηλαδή επιδιώκουν (αυτοί οι ολίγοι) πάντοτε τη δική τους επικράτηση μέσα από την εξαφάνιση κάθε αναδεικνυόμενου πολιτικού στελέχους, ακόμα κι αν οι ενέργειές τους οδηγούν σταθερά σε πτώση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Καρχιμάκης φοβούμενος την πολιτική δύναμη που διέθετε ο Μπαλτάς
και που θα μπορούσε να απειλήσει ή ακόμα και να ανατρέψει την πολιτική του κυριαρχία και τον απόλυτο έλεγχο του τοπίο του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι, με παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις ανέτρεψε το αναμενόμενο, δηλαδή την υποψηφιότητα Μπαλτά ("Τρόμαξε, κρύφτηκε και έσκαψε το δρόμο που θα επέτρεπε στους πολίτες να προβούν σε συγκρίσεις προσώπων, ικανότητας, πολιτικού ήθους και καινοτόμου πολιτικού λόγου, σκέψης και πράξης").

Έτσι επεσε μπαλτάς στον Μανώλη Μπαλτά!!!

Οι στενές σχέση Καρχιμάκη με Λαλιώτη (ανηψιά γαρ η σύζυγος), Παπουτσή (μπατζανάκης γαρ) και μερικούς άλλους, επέβαλαν τελικά ("το εν λόγω σχέδιο κατάφερε να καταπνίξει την υποψηφιότητά μου") τις προσωπικές του επιλογές ("με όρους «συγγενοφιλίας»").

Συγχαρητήρια στον Καρχιμάκη (που "αντιλαμβάνεται ,όπως πάντα, έτσι και τώρα με περισσή ιδιοτέλεια και μόνον το μήνυμα μάχης") για τη νέα του πολιτική νίκη. Συγχαρητήρια στον άριστο γνώστη του παρασκηνίου, που καταφέρνει με μαεστρία να αποξηλώνει το ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι από τα στελέχη του χωρίς να ανοίγει καν ρουθούνι (και "που έχει στόχο τη διατήρηση αποπνικτικού πολιτικού ελέγχου στο Νομό Λασιθίου").

Καταλάβατε γιατί παίρνει τόσες χιλιάδες σταυρούς;



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2007/08/blog-post_6219.html
δειτε αυτο

Καρχιμοπαθής είπε...

Δεν ξέρουμε τι πείραξε περισσότερο τον "Giorgis Toutoudakis" και μας έστειλε email.

Η αναφορά μας στον Μπαλτά και η αντιμετώπιση που είχε από τον σύντροφο του Καρχιμάκη ή η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε και που λέει ότι είναι από το σιτε του....

Δεν ξέρουμε αν θέλει και πνευματικά δικαιώματα. Βλέπετε από αυτό το σιτε μας βγάζουμε και χρήμα....

Πάντως λέει "δεν έχω καμία όρεξη να με συνδέσουν με το ανώνυμο blog σας, κάτι που γίνεται τελευταία".

Γιατί άραγε;; Επειδή είναι ευνοημένος και αυτός του συστήματος Καρχιμάκη;;;

Φοβάται μην του σταματήσει τη "συνεργασία" με τον δήμο Αγίου Νικολάου;;;

Μήπως σταματήσει να αναλαμβάνει τα ηχητικά και να παρέχει τις "υπηρεσίες" του επί πληρωμή (υπερβολική μάλιστα όπως λένε η φήμες) παρότι είναι ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού;;;;

Μήπως μυρίζει κάποια διαπλοκή;;;

Τι γραμμάτια ξεπληρώνονται εδώ;;;;;



Όχι κ. Καρχιμάκη, δεν έχει σχέση με το blog - το δηλώνουμε και δημόσια - μην τον πειράξετε. Κατά βάθος είναι το ίδιο διαπλεκόμενος με εσάς και πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια αλληλεγγύη μεταξύ σας....

Οσο για τον Μπαλτά ακούγονται διάφορα και για αυτόν σε διάφορους κύκλους των Αθηνών καθόλου τιμητικά για το παρελθόν του, αλλά δεν είναι του παρόντος. Ας ασχοληθεί με το θέμα ο φίλος του Giorgis Toutoudakis αντί να ασχολείται με το ποιός χρησιμοποίησε την μία ή την άλλη φωτογραφία....

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε,
Όπως ξέρεις, σε αντίθεση με σένα, υπογράφω με τ' όνομα μου. Δεν φοβάμαι κανέναν Καρχιμάκη, κανέναν Νεοδημοκράτη, κανένα κομματάρχη. Ούτε έχω σχέση "γραμματίων" με κανέναν.
Αφήστε κατά μέρος τα περί του Δήμου Αγίου Νικολάου και Ραδιοφωνικού Σταθμού. Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ίσως κάποια φορά υφίσταται και η έννοια της αξιοκρατίας;

Επαναλαμβάνω, ότι έχω να το πω, το λέω δημόσια με τ΄όνομα μου. Δεν υποσκάπτω κανενός τη δουλειά υπονομεύοντας τον.

Και τέλος, φίλτατε, συναντιώμαστε συχνά. Γιατί αποφεύγεις να με κοιτάξεις στα μάτια;

Γιώργος Τουτουδάκης

Καρχιμοπαθής είπε...

Μάλλον το ίδιο "Ανώνυμος" είσαι και εσύ. Ο καθένας μπορεί να "υπογράφει" με όποιο όνομα θέλει. Αυτό είναι και το ευτύχημα και το δυστύχημα του Internet.
Πάντως για να τελειώνει εδώ το θέμα γιατί δεν έχω καμιά διάθεση να ασχολούμαι με τον καθένα παπαρολόγο, αν υποθέσω ότι είσαι αυτός που λες και μόνο το ότι παραδέχεσαι την ουσία της καταγγελίας για τις δουλειές που παίρνεις αλλά και την σιωπή για τον φίλο σου, τότε δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα άλλο.

Άντε και καλές κονόμες!