Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008

Η πολιτική τύπου Καρχιμάκη και η …..γωνία !

Ο Καρχιμάκης έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και καταντά γραφικός πια.

Το βρήκαμε στο politis-gr και το αναδημοσιεύουμε:

H υπομονή έχει και τα όρια της.

Και αναφέρομαι στον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη γνωστό και μη εξαιρετέο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ως αρθογράφος της πάλαι ποτέ Αυριανής θα διέπρεπε. Ως βουλευτής όμως του Ελληνικού κοινοβουλίου αν μη τι άλλο κάνει διαρκή προσπάθεια να εξευτελίζει τον ιερό χώρο στον οποίο κάποιοι έκαναν το λάθος να τον στείλουν.

Τα …πολιτικά ανδραγαθήματα του πολλά.
Τι ερωτήσεις με πλαστές επιστολές για δήθεν σκάνδαλο με τον κ. Αγγέλου , τι ερωτήσεις με επιστολή αγνώστου για δήθεν σκάνδαλο με την εταιρεία Victoria , τι ερωτήσεις για ανύπαρκτες που φυσικά διαψεύδονται από τους εμπλεκόμενους σε αυτές , τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; υποθέσεις

Τελευταίο …ανδραγάθημα του να καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό δικαιοσύνης μαζί με άλλους 13 συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ με την οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ήρε 37 καταδίκες …….κάποιου επιχειρηματία και υψηλόβαθμου στελέχους της Ν.Δ. προκειμένου να τον διορίσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλου δημόσιου οργανισμού . Έτσι όπως το διαβάζετε, γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρουν κάποιο όνομα .

Ο Γκαιμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο μέσα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Όνομα δεν είχε ο επιχειρηματίας;

Αυτό πια είναι ο βιασμός της Δημοκρατίας .

Και το χειρότερο όλων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου αντί να τον ….εγκαλέσει στην τάξη και να καταδικάσει τέτοιου είδους φαινόμενα ….λασπολογίας και φασιστικών πρακτικών αντιθέτως τον επαινεί και επιδοκιμάζει τις ανώνυμες καταγγελίες του , ανεβάζοντας δε την ερώτηση και στο επίσημο site του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται ούτε μπορεί , ούτε θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν του "σκληρού ροκ" και του ανεύθυνου λαϊκισμού .

Και μετά αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ευθύνες εξουσίας, να φθείρεται ταχύτερα και βαθύτερα από την ίδια την εξουσία!

Κομβικός παράγοντας είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ούτε ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ δημιουργεί, ούτε διαμορφώνει τις βάσεις για ένα υπεύθυνο κεντροαριστερό κόμμα εξουσίας.
Παραμένοντας σε κατάσταση παλιομοδίτικου Αυριανισμού και "σκληρού ροκ" το καθιστά αυτομάτως αναξιόπιστο και στον αντιπολιτευτικό του ρόλο, αλλά και ως εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Όσοι ψηφοφόροι απογοητεύονται από την κυβέρνηση και εξετάζουν την εναλλακτική άλλη επιλογή εξουσίας, θεωρούν το ΠΑΣΟΚ πολύ χειρότερο από τη ΝΔ και φυσικά το αποδοκιμάζουν .

Με πολιτική τύπου ….Καρχιμάκη επιδεινώνεται η αρνητική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο από τη ΝΔ.

Αυτός ο χώρος σε φαινόμενα αυτού του τύπου πολιτικής ….βγάζει καντήλες.

Ούτε όμως και η παραδοσιακή αριστερή του ρητορική αποτρέπει τις σοβαρές απώλειες από τα αριστερά του.

Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ βιώνει την πιο βαθιά κρίση από την εποχή της ίδρυσής του, πιεζόμενο απ’ όλες τις πλευρές!

Η σημερινή κρίση στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ είναι λοιπόν ορατή δια γυμνού οφθαλμού .Διαλέγοντας στρατηγική και πολιτική τύπου Καρχιμάκη , ένα είναι το μόνο βέβαιο κ. Παπανδρέου.

Θα δεχθείτε τις συνέπειες τόσο ως κόμμα όσο και ως πολιτικός προσωπικά.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι κάποιοι σας …….περιμένουν στην γωνία !

Κάτι τέτοια γίνονται και επαναστατεί ο Γιώργος ο οικονομικός με την κιθάρα. Είχε όμως και απόλυτο δίκιο. Ας όψεται ο …Πρόεδρος και τα ……25 IP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: