Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Πλησιάζει η ώρα και για τον κουμπάρο...

Στις 25 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η εκδίκαση στο εφετείο της γνωστής υπόθεσης του σκανδάλου του χρηματιστηρίου. Ο πρόεδρος και τα μέλη της τότε διοίκησης της ΔΕΚΑ διώκονται για κακούργημα και συγκεκριμένα για απιστία κατά του Δημοσίου.

Στην προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσής τον Δεκέμβριο του 2006, οι κατηγορούμενοι δεν αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τις πράξεις τους από κακούργημα σε πλημμέλημα και έτσι αθωώθηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Δηλαδή δεν τους θεώρησε ως μη εμπλεκόμενους και υπεύθυνους για τη συμμετοχή
τους στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, αλλά με την μετατροπή των πράξεων τους "απέφυγαν" να καταδικαστούν λόγω παραγραφής!!!

Το αιτιολογικό των τριών εφετών που τους «αθώωσαν» (παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα), ήταν ότι οι κατηγορούμενοι προέβησαν μεν σε αθρόες αγορές μετοχών, πλην όμως δεν έβλαψαν το Δημόσιο παρά μόνον την εταιρεία τους!!!

Την εκδοχή αυτή απέρριψε ομόφωνα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο αναίρεσε την απόφαση του εφετείου, κρίνοντας ότι η ΔΕΚΑ Α.Ε. "είχε άμεση εξάρτηση και σχέση με το Δημόσιο, καθώς ιδρύθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και διοικούνταν επί της
ουσίας από το Υπουργείο Οικονομικών". Με το σκεπτικό αυτό παραπέμπονται και πάλι για κακούργημα αυτή τη φορά, τα έξι μέλη της τότε διοίκησης.

Σημαίνοντα ρόλο στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου έπαιξε και ο Πέτρος Λάμπρου (γνωστός και ως
"Αγιος Πέτρος"), ο κουμπάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί ήδη αποκαλύπτοντας τον ρόλο του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: